Home > With Error > With Error 000005aa

With Error 000005aa

No modem shows up in my device manager as it did under XP even when I select the show hidden devices option. I have tried all the different options with no luck. Delete any if you find them - Winmodems are notoriously picky about wanting their installation "just right". Advanced Search Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology.

I know the phone cord is good because I can plug a phone into the same cord and the phone works fine. (There are no DSL type filters in the phone It recognized the modem, installed the driver and gave no diagnostics errors. Then I'd suggest if the drivers for the one you've fitted now have an uninstall, run that, shut down and remove the current modem then re-boot into Safe Mode. While I'd cut my losses with a new modem you can try all they note at post 4 of http://www.techspot.com/vb/topic23266.html Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - loosing com3 at

thank you for the url. If we have ever helped you in the past, please consider helping us. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

  1. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site.
  2. Check out the forums and get free advice from the experts.
  3. As to the baud rate.
  4. thanks in advance franco 0 Advertisements #2 vacevcat Posted 08 June 2012 - 03:23 PM vacevcat New Member Member 1 posts Opening the modem device failed with error 000005aa After having
  5. Check the device manager to verify all devices are functional.an old modem log12-02-2008 05:33:43.406 - File: C:\WINDOWS\system32\tapisrv.dll, Version 5.1.2600 12-02-2008 05:33:43.406 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdm.tsp, Version 5.1.2600 12-02-2008 05:33:43.406 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdmat.dll,
  6. I don't want to buy a new modem if I really don't need one.
  7. Track this discussion and email me when there are updates If you're asking for technical help, please be sure to include all your system info, including operating system, model number, and

Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers. Another site gives it positive reviews and says that many users have successfully installed it in Windows 7 computers when other modems have failed to install. I receive the message "the port that the modem is attached could not be opened." The log messages states "Opening the modem device failed with error 000005aa". I bought an inexpensive internal PCI fax modem and installed it, which seemed to go without problem.

Several functions may not work. The log reads as follows: File: C:\WINDOWS\system32\tapisrv.dll, Version 5.1.2600 File: C:\WINDOWS\system32\unimdm.tsp, Version 5.1.2600 File: C:\WINDOWS\system32\unimdmat.dll, Version 5.1.2600 File: C:\WINDOWS\system32\uniplat.dll, Version 5.1.2600 File: C:\WINDOWS\system32\drivers\modem.sys, Version 5.1.2600 File: C:\WINDOWS\system32\modemui.dll, Version 5.1.2600 File: C:\WINDOWS\system32\mdminst.dll, Maybe someone else will think of something. https://www.cnet.com/forums/discussions/conflict-on-com3-with-internal-modem-92180/ Dell told me I need a new modem but have been reading that this could be a driver problem.

Top 5 things that never get done:1. READ MORE © CBS Interactive Inc.  /  All Rights Reserved. No Yes Did this article save you the trouble of contacting technical support? or read our Welcome Guide to learn how to use this site.

Close Sign In Print Article Products Article Languages Subscribe to this Article Manage your Subscriptions Problem Error during the restore process Error Message Error EBAB03EE: Operating System API [RegistryOperations::SaveKeyAsHive] RegSaveKeyExW(TARGET_HIVE_SYSTEM; https://forum.toshiba.eu/showthread.php?5692-Modem-ERROR-at-A10-(000005aa) Forum New Posts Forum Actions Mark Forums Read Quick Links Today's Posts FAQ What's New? To join the discussion, please login or register. The time now is 02:59 PM. -- Mobile_Default -- TSF - v2.0 -- TSF - v1.0 Contact Us - Tech Support Forum - Site Map - Community Rules - Terms of

Proffitt Forum moderator / January 7, 2009 8:57 AM PST In reply to: loosing com3 port on start up That's a nasty issue. Jump to content FacebookTwitter Geeks to Go Forum Operating Systems Windows XP, 2000, 2003, NT Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE Geeks To Go is a helpful If you shut down and still have problem from fresh boot, then modem driver or modem may be issue. « How do i check my bandwidth? | [resolved] Unplugged Network The system returned: (22) Invalid argument The remote host or network may be down.

I have switched the modem to a different port with the same result. Support my Product Technical Support Centers Download Drivers Download User Manuals Forum GENERAL BOARDS Connectivity Modem Modem error on Tecra S1 If this is your first visit, be sure to check Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. thank you very much for your reply.since last restore and getting com3 port for modem i have not added any updates or turned off the computer, so no problem.the article from

Please re-enable javascript to access full functionality. Bob Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Are you sure it's COM3? I'm focusing on why the HP computer thinks that *all* (every single one) COM ports are in use.

this may be the result of a hardware conflict.

Register now! The time now is 23:59. That way I will know it works!Thanks to you all for your suggestions and help!!!Geoff Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - SAME PROBLEM PLEASE HELP-=== loosing com3 port on Disruptive posting: Flaming or offending other usersIllegal activities: Promote cracked software, or other illegal contentOffensive: Sexually explicit or offensive languageSpam: Advertisements or commercial links Submit report Cancel report Track this discussion

I know you may think restarting should be fine, but the only sure way is to shut down completely as that is supposed to shut everything down. http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/kb/docDisplay?javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.prp_ba847bafb2a2d782fcbb0710b053ce01=wsrp-navigationalState%3DdocId%253Demr_na-c00771737-4%257CdocLocale%253D%257CcalledBy%253D&javax.portlet.tpst=ba847bafb2a2d782fcbb0710b053ce01&sp4ts.oid=3220014&ac.admitted=1406931119870.876444892.199480143#N10034 Hyperlink to product specs not working for me either at the moment. Also, I have looked for a virus that could cause this but haven't found anything. Querying the modem, I get the following message: "The port that the modem is attacched could not be opened.This may be the result of hardware conflict." The error register reports: "Opening

Local Services is set to run the fax service automatically so the service is not disabled. Your cache administrator is webmaster.

Follow us